cena hovoru je 50 Kč za minutu

Sny a snění

Často se setkávám s dotazem, jak vyložit sny. Snář po babičce má doma snad každý a přesto nepoznáme běžný sen od věšteckého. Proč, když dostávám varovné signály ve snu, nemohu dostat i odpovědi na otázky, které mě trápí? Dají se sny nějak ovládat? Co je sen a proč má někdo několik snů za noc a někdo žádný?

Sen je zážitek obrazů, hlasů a vjemů. Často jsou to jen zážitky, které jsme za den nastřádali. Vjemy z televize a tak dále. Jiné ukazují nereálné výjevy, které vycházejí ze vzpomínek a podvědomých představ spícího. Už odmala jsme slýchali větu, „Když nevíš, jak řešit problém, jdi se na to nejdřív pořádně vyspat.“ Je to vlastně příklad starých magických postupů, které se dostaly do podvědomí lidí. Někteří zjistí, že je jejich sny varují před zlými věcmi. Ostatně existují snáře, které nám pomohou rozšifrovat, co náš sen znamenal. Já spíše doporučuji, aby lidé dali na pocit ze snu.
Například jedna klientka měla nezdravě žárlivého manžela. Ale nehodlala to připustit. V noci se jí opakovaně zdávalo, že je pilotka letadla, létá sama malým letadlem po obloze a je neskutečně šťastná. Přitom má v normálním životě strach z létání. Bylo mi ihned jasné, že sen značí podvědomou touhu po svobodě. Tento sen však nebyl nijak věštecký. Odrážel pouze podvědomí, které nechtěla poslechnout.
Jaké jsou tedy sny věštecké? Jedná se o takzvané „průhledné sny“. Tento druh snu používali kdysi šamani. Jedná se o meditaci, ve které si představíme neřešitelnou situaci třeba jako bouřlivou řeku a postupně jí měníme na klidnou průzračnou proudící říčku. Pak se obvykle dostaví i odpovědi na naše otázky nebo průběh řešení problému. Nastavujeme si tak plán řešení. Takový sen se nám často zdá i v době spánku.

Vědci laboratoře spánku ve Stanfordské univerzitě nabídli hned několik vysvětlení toho, jak a kdy k těmto snům dochází. Pokud se ve snu stane něco mimořádného, spáč si často uvědomí, že je v polospánku a svůj sen si může sám měnit. Často se tak stává i při návratu do REM fáze, když se spáč probudil během snění. V této fázi jsme nejvíc náchylní na možnost očarování, či na pronikání různých diskarnátů do naší aury. Dodržujme proto zásady „zdravého spaní“. Ložnice je místo, kde jsme v době spánku nejvíc bezbranní. Bohužel je to často i místo, kde řešíme hádky s partnerem. Měla by tedy být zařízena tak, aby se nám dobře spalo a líbilo se nám tam. Bohužel někdy není možné mít místnost čistě jen na spaní, dělíme se o ní i s dětmi, slouží napůl jako pracovna, nebo dokonce přes den jako obývací pokoj. I tak se snažte mít spaní oddělené třeba závěsem. Měli byste mít vypnuté všechny elektrospotřebiče. Mobily, televize a počítače do ložnice nepatří. Zrcadla, pokud míří přímo na vaši postel, na noc zakrývejte šátkem. Pokud spíte tak, že máte proti sobě dvě lesklé zrcadlící se plochy a vy jste mezi nimi, riskujete, že vaše duše ve fázi REM bloudí volně po různých dimenzích. Také je ale přístupná jakýmkoliv „škodičům“ a negativním energiím. Plochy zakrývejte hadrem. Vyzdobte ložnici ochrannými soškami draků, víl nebo andělů. Nad postel doporučuji zavěsit lapač snů, nebo křišťálový závěs přímo nad hlavu spícího. U dětí by měla být i runa Berkana. Pomocí kyvadla najděte nejlepší zónu pro umístění postele. Pokud stále nemáte pocit bezpečí a cítíte, že vám něco ukousne ruku či nohu koukající z peřiny, uvažte na každou nohu postele bílou mašli. Vzdušnou čáru, která je spojuje, vysypte solí, nebo je spojte čarou křídou. Takto si zajistíte maximální ochranu spícího. Nyní můžete jít bezpečně spát a pracovat se svými sny.

Chcete si přivolat věštecké sny? Vezměte stříbrnou svíci a měsíční kámen. Zapalte před spaním svíci a poproste anděla snů - Gabriela (andělského buditele, jenž se stará o naše sny a touhy), aby vám pomohl odpovědět na vaši otázku skrze sny. Dopodrobna vysvětlete svůj problém a poproste o nasměrování na správnou cestu. Poděkujte a slibte, že přijmete výsledek, ať bude jakýkoliv s pokorou. Vezměte měsíční kámen a dejte ho pod polštář. Než usnete, představujte si svůj problém, jak se mírní a dává do pořádku. Ve spánku pak přijde odpověď. Přeji krásné snění všem.

Věštírna Květy Fialové



Zajímá Vás budoucnost?

Nevíte kudy dál?

Zavolejte!






Chci volat levně

Jste tu poprvé a nevíte si rady?
Žádný strach, poradíme vám.

REKLAMA