cena hovoru je 50 Kč za minutu

MĚSÍC UBÝVÁ - JEZTE FFÍKY A MALINY A DOPŘEJTE SI KOUPEL Z KAŠTANŮ

Měsíc ubývá, je vhodná doba na zbavení se toho, co nechceme, dobře se hojí rány, tělo se rychleji regeneruje. Luna putuje ve znamení Panny a ta jak je známo, má vliv na oblast břicha a zvláště na trávící ústrojí. Dopřejte tedy svému tělu dávku něčeho zdraví prospěšného. Přinášíme vám několik rad, jak například v těchto dnech můžete obohatit svůj jídelníček a možná odvrátit nežádoucí stavy a nemoci.

Jezte fíky, jsou zdravé a chutné a byť jsou sladké, pomáhají spalovat tuk, snižují hladinu cholesterolu a jejich konzumací dochází dokonce ke snížení pocitu hladu a jak se říká: „nehoní vás mlsná“. Fíky vám dodají energii a důležité látky jako je draslík, hořčík, železo vápník, mangan, vlákninu, vitamín B6. Fíky můžete jíst jak čerstvé, tak sušené, protože i v sušených zůstávají všechny živiny.

A jestlipak máte doma nasbírané kaštany? Říká se, že by jich člověk měl pro sebe nasbírat o jeden víc, než kolik je mu let a ženy by si je měly dát do postele, nebo kolem postele, dodají jim energii, mužům by ji to naopak vzalo. Lidé nosí často kaštany v kapsách pro uklidnění a víru v pevnější zdraví. Toto je však jen dávný zvyk či pověra, ale skutečné léčebné účinky mají kaštany např. ve formě různých mastí, které pomáhají na bolavé svaly, šlachy a klouby. Nebo je dobré nastrouhat plody kaštanu do koupele, to podporuje rychlejší vstřebání podlitin, otoků a pohmožděnin.

Maliny, tak ty mají také spoustu blahodárných účinků pro lidských organismus. Stimulují hladinu cukru v krvi, jsou vhodné pro diabetiky. Stimulují organismus, jsou často doporučovány pro období diet. Jsou močopudné, tedy by je měl konzumovat každý, kdo má problémy s močovým měchýřem a ledvinami. Maliny čistí krev i střeva a proto jsou doporučovány při detoxikaci a redukčních kúrách. V neposlední řadě je nutné zmínit, že pro vysoký obsah vitamínů B a C fungují jako posilovač imunity. Maliny jsou prostě zázrak.

Přejeme úspěšný první pracovní týden v letošním roce, opatrujte se.




Zajímá Vás budoucnost?

Nevíte kudy dál?

Zavolejte!






Chci volat levně

Jste tu poprvé a nevíte si rady?
Žádný strach, poradíme vám.

REKLAMA