cena hovoru je 50 Kč za minutu

Blíženci v kuchyni a u stolu

Jak jednoduše charakterizovat a konkretizovat něco tak plastického, mnohovrstevnatého a nezařaditelného, jako je charakter znamení Blíženců?

Říká se, že Blíženci rozhodně víc peněz protelefonují, než projedí. Je to brilantní odkaz na proslulou blíženeckou komunikativnost a družnost, zkušenost ale napovídá, že to není tak docela pravda. Blíženci většinou jedí rádi. Ale ne pořád a nepřetržitě. Mnohem častěji než „to mi chutná“, od nich uslyšíte větu „tohle jídlo mě baví“. A to je zhruba nejpřesnější charakteristika, kterou můžete na téma výživa použít. Jinak už je to kus od kusu. Blížence musí prostě bavit to, co dělá, jinak rychle ztrácí zájem a tah na bránu. Pokud mu dáte prostor, ve kterém se může vyřádit v testování koření, vymýšlení nových kombinací, nebo se naopak pokusit o přesný postup u mimořádně složitého receptu – a bude se u toho bavit – poznáte u stolu slasti srovnatelné jen se spásou duše na výsostech nebe.
Blíženci se stravují – jak kdy. Většinou jsou zaneprázdněni činností, která je zcela pohltí – jinak by to přece nedělali. A pak si klidně vystačí s rychlým občerstvením a stolují na papírových táccích. Jindy chytnou slinu a chtějí si užít roli šéfkuchaře a nakoupí cizokrajné potraviny a položí se do studia kuchařských předpisů. Častěji, než ve starých knihách studují recepisy na internetu. Je to rychlé, dá se to kopírovat, ukládat… prostě planeta Merkur je ve svém živlu.
Pokud přemýšlím o kuchařském stylu, který je pro Blížence typický, nenapadá mne žádná světová kuchyně, ale spíše švédský stůl. Spousta mističek, talířků, ubrousků a sklenic, pomazánky, saláty, zelenina a ovoce, malé porce nejrozmanitějších tvarů a chutí, které si strávníci nabírají dle chuti a se skleničkou sektu pak korzují prostorem, ve kterém se mluví, diskutuje, seznamuje a zdraví, klepe a flirtuje. Toť Blížencovo nebe, tam jeho srdce plesá!
O zdravotních aspektech jídelníčku pro Blížence nelze říci mnoho. Jsou vzdušní a vzduch nemá žádný tvar, žádné hranice. Jejich slabým a citlivým místem jsou plíce a nervy. Mívají citlivější nebo i vznětlivý charakter a proto je dobré posilovat psychickou stabilitu všemi možnými prostředky. Klid ducha souvisí s čistými střevy a zdravými játry, proto je dobré čas od času pamatovat na řádnou očistu těchto orgánů. Játrům prospěje detoxikace s citrusovou šťávou a olivovým olejem, ale to je pro opravdu statečné, proto si vám ji tu netroufnu doporučit generálně, a jestli vás zaujme, najdete si na internetu dost informací sami. Dalším blahodárným prostředkem pro omlazení jater je olej z ostropestřce mariánského, je to nejen pochutina, ale i léčivum. Zdravá střeva a jejich dobrou práci pro celý organismus podporuje strava s vysokým obsahem vlákniny, ovoce, u Blíženců se velice doporučuje konzumace lněného semínka a výrobků z něj. Jemné předivo plicních stěn je u Blíženců citlivé k napadení nepřátelskými organismy, vyhýbat by se tedy měli potravinám, které mohou obsahovat plísně a viry. Pozor na nekvalitní ořechy a semene, podezřelé ovoce, výrobky z bílé mouky a přemíru lepku.
A víte co? Stejně je nejdůležitější veselá mysl, dobrá nálada a partnerský vztah ke světu, lidem a vůbec všem bytostem v něm. To je ta pravá medicína pro zdraví těla i ducha. A pokud tahle ezoterická pravda skutečně platí, pak se o své milované Blížence nemusíme bát. Jsou totiž moc fajn!
Věštírna Květy Fialové



Zajímá Vás budoucnost?

Nevíte kudy dál?

Zavolejte!






Chci volat levně

Jste tu poprvé a nevíte si rady?
Žádný strach, poradíme vám.

REKLAMA