cena hovoru je 50 Kč za minutu

Rok kovového Buvola 12. února 2021 - 31. ledna 2022

12. února čeká obyvatele Dálného východu velkolepá oslava nového roku podle jejich tradičního lunárního kalendáře, kdy Krysa předá vládu kovovému Buvolu.

Čínský lunární kalendář, který údajně vznikl v polovině 3. tisíciletí před našim letopočtem, patří k nejsložitějším kalendářům na světě. Začátek nového roku je pohyblivý svátek, čínský rok začíná novem, který je pomyslným středem mezi zimním slunovratem a jarní rovnodenností, což je obvykle na konci ledna a v polovině února. Kompletní čínský kalendář trvá 60 let, otevře se rokem Krysy a uzavře ho Prase – tento cyklus trvá 12 let, ale protože se počítá i 5 elementů - dřevo, oheň, země, kov a voda, těchto 12 let se násobí 5 – tedy 60 let. Dvanáctiletý cyklus tvoří 12 zvířat, která jsou uctívána jako dvanáct Strážců. Tato zvířata se dělila na zvířata důležitá pro život lidí ve staré Číně – buvol, kůň, ovce, kohout, pes a prase – a na zvířata považovaná za šťastná – krysa, tygr, zajíc, drak, had a opice. Číňané a Asijci vůbec patří k velice pověrčivým lidem a proto i dnes řídí svůj soukromý život podle „svého“ kalendáře. Podle něho si vybírají ten nejvhodnější datum ke všem důležitým událostem jako je svatba, koupě nového domu či bytu, stěhování, ale i otevření nového obchodu.

Loňský rok patřil lstivé a vychytralé Kryse, která dokázala přimhouřit oko i přihrát některým lidem peníze, které si vůbec nezasloužili. Rozvážný, silný a konzervativní Buvol nemá rád rychlé změny a pokud chceme být v letošním roce úspěšní, musíme si vše vydobýt vlastní pílí a pečlivostí. Změny, které začaly v roce Krysy, by se měly v letošním roce ukončit, ale i když letošní rok nebude tak turbulentní, jako ten loňský, bude hodně náročný. Lidé, kteří se nebojí práce a chtějí zkusit něco nového, mohou být úspěšní v nové práci, jen nesmí usnout na vavřínech a musí podávat stabilní výkon. Buvol přeje i dalším změnám, letos bude ten správný čas na opravy stávajícího či pořízení nového bydlení. V lásce bude Buvol přát dlouhodobým vztahům, páry, které jsou v dlouhodobé krizi se rozejdou a zkusí žít single. Nezadaní - letos máte šanci najít si novou lásku, jen se neukvapujte a věnujte své city jen těm, kteří si je opravdu zaslouží. Buvol nemá rád nevěry a přelétavé vztahy, letošní rok by měl patřit hlavně rodinám. Udělejte si tedy čas nejen na výuku svých dětí, ale i na své rodiče a přátele. Dbejte na správnou životosprávu a odpočinek, nezapomeňte chodit ven na čerstvý vzduch a dejte si pozor na úrazy!

Přejeme Vám krásný rok kovového Buvola.


 


Zajímá Vás budoucnost?

Nevíte kudy dál?

Zavolejte!






Chci volat levně

Jste tu poprvé a nevíte si rady?
Žádný strach, poradíme vám.

REKLAMA